Gesprekken kunnen het verleden niet uitwissen, maar wel de lading wegnemen zodat alles een plek kan krijgen’

Wat is een traumatische ervaring?

Een traumatische ervaring is een ervaring die zo heftig is geweest dat het vaak jaren later nog veel impact heeft. Het kan een eenmalige gebeurtenis zijn, maar het kan ook een herhaling van gebeurtenissen zijn. Voorbeelden zijn een ongeluk, misbruik, verwaarlozing, pesterijen of andere nare gebeurtenissen.

Wanneer er in het verleden traumatische ervaringen zijn geweest, kan het zelfs vaak tientallen jaren later nog impact hebben. Meestal doordat er weinig over gesproken wordt en het nog niet verwerkt is. Het kan impact hebben vanwege de nare herinneringen, het kan ook impact hebben omdat het nog steeds invloed heeft op hoe iemand nu in het leven staat. Soms is men zich daar niet eens van bewust.

Mogelijke gevolgen van een traumatische ervaring zijn:

  • Herbelevingen / vermijding
  • Vaak onrust of spanning voelen
  • Blokkade van het gevoelsleven
  • Weinig (zelf)vertrouwen
  • Slecht slapen

Neem de eerste stap

De eerste stap om erover te gaan praten is vaak een grote drempel. Doch hierin krijgt u van mij begeleiding van het begin tot het eind en er wordt bij elke stap rekening gehouden met uw geestelijke en emotionele draagkracht op dat moment.

Gesprekken kunnen het verleden niet uitwissen, maar wel de lading wegnemen door inzicht en begrip. Alles kan een plek krijgen, waardoor u de dingen realistischer en objectiever kunt benaderen. Hierdoor krijgt u de grip op uw leven weer terug.

Het geeft lucht om erover te praten en het een plek te geven.

Herkent u bovenstaande, blijf er niet mee rondlopen…

Maar maak gerust een afspraak.

Advies of afspraak maken

06 – 405 886 02

Liever teruggebeld worden?

Liever eerst persoonlijk contact voordat u een afspraak maakt? Laat dan uw gegevens hieronder achter en ik bel u persoonlijk terug