De uitdaging is om ons niet te laten beïnvloeden door anderen of de situatie, maar om zélf invloed te kunnen uitoefenen!

Hoogsensitiviteit

Van nature hebben we allemaal de mogelijkheid onze gevoeligheid te ontwikkelen. De één is daar verder in dan de ander. Oorspronkelijk betekent de term hoog sensitief dat de zintuigen sterk ontwikkeld zijn; een scherp zicht, goed gehoor, verfijnde smaak, goed reukvermogen, goed tastvermogen, en een sterk ontwikkeld vermogen tot aanvoelen van gevoelens, stemmingen en sferen.

Makkelijker beïnvloedbaar

Waar de term HSP (High Sensitive Person) tegenwoordig voor gebruikt wordt is niet zozeer hoog gevoeligheid op zichzelf; maar mensen die hooggevoelig zijn en daar (nog) niet goed mee weten om te gaan. Dan kan het zijn dat men veel emoties en stemmingen van anderen overneemt, oftewel dat men zich laat beïnvloeden. Meer dan goed is.

Ook kan het voor hooggevoelige mensen minder makkelijk zijn om indrukken te filteren of om zich af te sluiten voor bepaalde indrukken. Daarom kan sociaal contact extra vermoeiend zijn. Zeker wanneer men meer bezig is met gevoelens van anderen dan die van zichzelf kan men hiermee (op den duur) knel komen te zitten.

Hulp bij hoogsensitiviteit

De uitdaging is om ons niet te laten beïnvloeden door anderen of de situatie, maar om zélf invloed te kunnen uitoefenen !!

Herkent u zich hierin en wilt u hier beter mee leren omgaan? Wilt u uw hooggevoeligheid juist als KRACHT gaan benutten? Neem dan gerust contact op!

Advies of afspraak maken

06 – 405 886 02

Liever teruggebeld worden?

Liever eerst persoonlijk contact voordat u een afspraak maakt? Laat dan u gegevens hieronder achter en ik bel u persoonlijk terug