Vaak is angst gekoppeld aan overtuigingen en conclusies die we hebben aangenomen over onszelf, ons eigen kunnen en over anderen

Angstklachten

Er zijn verschillende vormen van angst. Angst te falen, angst niet te voldoen, angst voor specifieke situaties zoals angst voor ziekte of de dood, paniek, etc. Er zijn verschillende manieren waarop men deze angsten probeert te beheersen, zoals: controledwang, situaties uit de weg gaan, overschreeuwen, etc.

Iedereen ervaart wel eens angst

Wanneer gaat men hiermee naar een psycholoog of coach?
Wanneer u het gevoel hebt dat de angst meer invloed heeft dan u zou willen, en/of blijft terugkomen op bepaalde momenten. Dan is het zeker goed om het hier eens over te hebben. De mate van angst is niet bepalend; maar dat u er iets aan wilt doen.

Wat te doen bij angstklachten?

De eerste stap is om te begrijpen waar de angst vandaan komt. Vaak is angst gekoppeld aan overtuigingen en conclusies die we hebben aangenomen, over onszelf, ons eigen kunnen en/of over anderen. Die overtuigingen en conclusies hebben een oorsprong, het is ergens vanuit ontstaan en ooit kan het een functie hebben gehad om daar vanuit te leven. Op een gegeven moment is het goed om die overtuigingen en conclusies opnieuw te bekijken en waar nodig bij te stellen. Zeker wanneer ze ons (steeds meer) gaan belemmeren.

Door samen deze overtuigingen op te sporen, te herleiden en de juiste plek te geven, kunnen we u er los van maken zodat u zich weer vrij voelt om uzelf opnieuw te ontdekken!

Hebt u last van angst en wilt u dit aanpakken?

Maak dan gerust een afspraak!

Advies of afspraak maken

06 – 405 886 02

Liever teruggebeld worden?

Liever eerst persoonlijk contact voordat u een afspraak maakt? Laat dan uw gegevens hieronder achter en ik bel u persoonlijk terug